Sosyal Medya

Coğrafyamız

Eş Şebab Türkiye’yi hedef aldı

Somali’deki El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütünün sözcüsü Şeyh Ali Deere Al Jazeera’ye verdiği röportajda Türkiye'yi hedef aldı. "Müslüman halkın en büyük düşmanı NATO ve onun parçası olan Türkiye’dir" dedi.



En son Cuma günü baÅŸkent MogadiÅŸu’daki BaÅŸkanlık Sarayı’na bomba yüklü araçla saldırı düzenleyen EÅŸ Åžebab örgütünün sözcüsü Seyh Ali Deere, Åžubat ayı baÅŸlarında ülkenin güneyindeki Bulo Mareer’de Al Jazeera’ye konuÅŸtu. Deere, daha önce saldırdıkları Türklerin ‘meÅŸru hedefleri’ olduÄŸunu söyledi.

EÅŸ Åžebab sözcüsü, “NATO Hıristiyan birliÄŸidir. Türkiye de onun bir parçasıdır. NATO, Türkiye’yi Müslümanları ezmek için çekiç güç olarak kullanıyor. Bir yerde Türk gördüÄŸümüzde, onun bizim için Amerikalılardan, Ä°ngilizlerden ve Afrika BirliÄŸi Barış Gücü’nden farkı yoktur” dedi.

‘Somali’nin sahibi EÅŸ Åžebab’dır’

Deere, verilen kayıplara raÄŸmen örgütün herhangi bir geri adım atmadığını, boÅŸaltılan ÅŸehirlerin sadece bir taktik deÄŸiÅŸikliÄŸi olduÄŸunu söyledi.

Somali’nin EÅŸ Åžebab’a ait olduÄŸunu ileri süren Deere, Somali’yi terk etmeyeceklerini, hükümetle görüÅŸmelere baÅŸlamalarının ise söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

EÅŸ Åžebab'ın Temmuz ayında baÅŸkent MogadiÅŸu'daki Türkiye BüyükelçiliÄŸi'ne düzenlediÄŸi saldırıda bir Türk özel harekat polisi ölmüÅŸ, üç polis de yaralanmıştı.

Somali'de hükümeti ortadan kaldırarak Ä°slami bir yönetim kurmayı amaçlayan EÅŸ-Åžebab örgütü, bugüne kadar çok sayıda bombalı saldırı düzenledi. Örgüt, Afrika BirliÄŸi güçleri ülkeden çekilmedikçe saldırılarına devam edeceÄŸini söylüyor.

Somali CumhurbaÅŸkanı Hasan Åžeyh Mahmud, 2014 yılının sonuna kadar EÅŸ Åžebab örgütünün bitirileceÄŸini söylemiÅŸti. Örgüt ise birkaç gün sonra CumhurbaÅŸkanlık Sarayı’na saldırı düzenlemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.